• Er zijn ook Blauwe bessen en Frambozen te koop.
  • De boerderijwinkel is wegens vakantieperiode nu t/m 13 augustus op vrijdag van 16.00-17.00 gesloten.
  • U kunt ook dagelijks terecht bij de boerderijautomaat van 08.00 tot 20.00 uur of plaats een bestelling via de webshop om via de kluisjes op te halen.

Over Tuinbouwbedrijf Bonten

In Midden Limburg ligt in het dorpje Baexem Tuinbouwbedrijf Bonten. Het bedrijf ligt vrijwel naast de doorgaande weg tussen Baexem en Heythuysen. 

Tuinbouwbedrijf Bonten is ontstaan door de teelt van pompoenen en kalebassen waar ik in 1997 mee gestart ben. In 2014 zijn de aardbeien erbij gekomen, stellingteelt in tunnel(s) en op buitenstellingen, dit als een mooie aanvulling op de asperges die mijn vader teelt. 

Onze eigen producten zijn aardbeien, sierpompoenen, eetbare pompoenen, Jam, scharreleieren, eieren op biologische wijze en asperges (van Mts. Bonten-Verstappen).

Elk jaar probeer ik om er weer een nieuw gewas/product erbij te gaan doen als verbreding. Zo hebben we sinds kort naast scharreleieren ook eieren op biologische wijze. Daarnaast komen er in 2021 Blauwe Bessen en (zomer)Frambozen. 

De teelt van de producten vinden allen plaats op kleine schaal waarvan de pompoenen en kalebassen de meeste ruimte innemen, ca. 1,5 tot 2 ha. per jaar. 

Voor meer informatie over de pompoenen en kalebassen kunt u het beste naar www.Bontenpompoenen.nl gaan.

Naast onze eigen producten verkopen we ook nog enkele producten van andere telers in de omgeving zoals aardappelen, uien, kaas en zuivel. Mochten we zelf te weinig aardbeien en/of asperge hebben, vullen we deze indien nodig aan met de producten van andere telers uit de omgeving zodat we de klanten toch van dienst kunnen zijn.

Naast het tuinbouwbedrijf werk ik ook nog bij "de baas" waardoor ik (of mijn vrouw die ook werkt) niet altijd thuis zijn om klanten te kunnen helpen. Om deze reden hebben we sinds 2019 een boerderij automaat geplaatst om de klanten toch van dienst te kunnen zijn en de producten in de gekoelde automaat vers te houden. 

John Bonten